Zašto izabrati Wordpress?

Wordpress CMS

Ponekad nedovoljno upućeni klijenti imaju nedoumice kada predložimo Wordpress kao CMS rešenje za njihov web sajt. Zašto da koriste Wordpress? Mišljenja da se Wordpress može koristiti samo za blogovanje i slične primedbe nisu odavno više na mestu. Nemojte verovati nama, već pročitajte statistike vezane za korišćenje Wordpress sistema za automatsko ažuriranje, koje, prevedene na srpski, prenosimo sa ovog sajta.

Impresivni statistički podaci Wordpress platforme

  • WordPress 3.3 verzija je preuzeta preko 12 000 000 puta (12 miliona). Ova verzija Wordpress-a izašla je 12. decembra 2011, što znači da je u proseku preuzeta 105.263 puta na dan.
  • Po statistikama za 2012 godinu, 16% svih sajtova na internetu rade na Wordpress platformi. To iznosi oko 58 000 000 (58 miliona) web sajtova.
  • Indonežani najviše od svih vole Wordpress. Wordpress.org je 8. najpopularniji sajt u Indoneziji. Radi poređenja, Wordpress.org je na 21. mestu po popularnosti u Sjedinjenim Državama, a na 18. mestu u Velikoj Britaniji.
  • Wordpress drži čak 53,8% tržišta kada govorimo o Content Management Sistemima (CMS)!. To znači da je više od polovine webmastera koji koriste bilo koju vrstu CMS-a, izabralo Wordpress. Najbliži "konkurent", nekada popularna Joomla, sada drži samo 9,2% CMS tržišta. Drupal je na trećem mestu sa 6,7%.
  • WordPress je preveden i lokalizovan na najmanje 73 različita jezika. Ovo je urađeno isključivo na dobrovoljnoj bazi, od strane pasioniranih korisnika Wordpress platforme širom sveta.
  • Postoji oko 19.017 dodataka (eng. plugin) potpuno besplatnih za korišćenje, koji su dostupni u Wordpress Plugin direktorijumu. Ovi dodaci su preuzeti više od 285.000 puta, što je, radi poređenja, kao da je svaki građanin Amerike preuzeo po jedan dodatak.
  • Preko 20.000 ljudi živi od Wordpress-a. Developeri, dizajneri, konsultanti, blogeri i bezbroj drugih profesionalaca koriste svoja znanja o Wordpress-u da bi zaradilo za život.
  • Takođe, Wordpress veštine su, prema statistikama jednog od najvećih sajtova za zapošljavanje, Elance.com, na drugom mestu po traženosti, odnosno, Wordpress developeri su na drugom mestu najtraženijih zanimanja, odmah iza PHP programera.

Pročitajte još: