Održavanje web sajta

Da li je Vašem sajtu potrebno održavanje?

Većini vlasnika web sajtova jeste.

Bez obzira što je sasvim prirodno da ćete nakon izrade sajta želeti da imate što manje troškova, a dobijete što više od svog sajta, koliko god da je dobar Vaš sajt, njegov kvalitet vremenom opada. Da bi funkcionisao besprekorno, sajt mora uvek da bude svež i dinamičan, što znači da uvek mora da se menja.

Iako je sajt prilikom prvobitne izrade kreiran da bude funkcionalan i dobro pozicioniran kod Google pretraživača, ukoliko se sadržaj ne ažurira bar povremeno, počeće da pada na sve nižu poziciju u rezultatima pretrage, sve manje ljudi će ga posećivati, i na kraju će postati nevidljiv.

Nakon nekog vremena, možete doći u situaciju da shvatite da je sav novac koji ste uložili u izradu sajta uzalud izgubljen, jer više niko ne može da Vas pronađe na internetu. Tada sajt gubi svoju osnovnu svrhu - a to je da pomogne Vašem poslu da bude zapažen u mnoštvu drugih.

Da biste izbegli ovakav scenario, savetujemo da svom sajtu obezbedite profesionalno i konstantno održavanje.

Šta se podrazumeva pod održavanjem web sajta?

Profesionalno održavanje sajta ne podrazumeva samo unos novih podataka, tekstova, slika i video sadržaja, već i ažuriranje i backup baze podataka, rad na sigurnosti sajta, izgradnju linkova i ažuriranje softvera sajta.

Ukoliko izaberete nas da održavamo Vaš sajt, bilo na mesečnom nivou ili po zahtevu, posavetovaćemo Vas i definisati zadatke koji će biti obavljani u okviru održavanja, a zavise i od Vaših zahteva i međusobnog dogovora.

U održavanje sajta spada:

  • Ažuriranje teksta, slika i grafičkih elemenata sajta
  • Optimizacija dostavljenog materijala za internet medij
  • Backup sajta
  • Praćenje statistike posećenosti, analize i izveštaji
  • Rad na faktorima na sajtu radi poboljšanja SEO sajta
  • Održavanje sigurnosti sajta na internetu
  • Konsultacije u vezi poboljšanja web sajta i njegove promocije
  • Ostali vidovi promocije (e-mail, društvene mreže i slično)
  • Rešavanje problema u funkcionalnosti sajta, popravka grešaka i slično

Svaki klijent može da potpiše ugovor sa nama u kome će biti precizno definisano šta će se sve obavljati u okviru održavanja, na koji način će se vršiti plaćanje i kakve usluge će biti dodatno naplaćivane.

Kontaktirajte nas radi dogovora i zatražite procenu svog paketa održavanja, ili, popunite zahtev za ponudom za održavanje sajta.

Podrška i konsultacije

Za sve klijente koji su korisnici naših usluga, saveti i telefonska podrška su besplatni. Ukoliko razmatrate da postanete naš klijent, preliminarna procena i saveti u vezi razvoja Vašeg sajta su takođe besplatni.

Nemate web sajt?

Zatražite inicijalnu procenu izrade sajta!