Zašto je važno da sajt bude responsive

Šta znači "responsive"

Kada kažemo da je web sajt "responsive", to ustvari znači da se on prilagođava svim uređajima - sadržaj je podjednako dobro vidljiv na Desktop računaru, iPad-u ili smart telefonu.

Zašto i Vaš sajt treba da bude prilagodljiv svim uređajima?

Sve više korisnika pristupa internetu preko pametnih telefona

Bilo da je Vaš sajt namenjen domaćem ili internacionalnom tržištu, statistike su neumoljive - sve više korisnika interneta pristupa sajtovima preko mobilnih uređaja. Možda mislite da su Vam dovoljni posetioci koji dolaze preko desktop računara, ali možete se prijatno iznenaditi koliko će Vaš sajt dobiti novih posetilaca ukoliko bude podjednako dobro izgledao na mobilnim uređajima, kao što izgleda na personalnim računarima.

Društvene mreže povećavaju broj poseta preko mobilnih uređaja

Statistike kažu da više od 55% korisnika pritupa društvenim mrežama upravo preko pametnih telefona. Vaša strana će biti znatno više puta podeljena, lajkovana ili tvitovana ukoliko je prilagođena za mobilne uređaje.

Onlajn kupovina putem mobilnih telefona

Kupovina preko interneta sve je zastupljenija i kod nas. Lakše je naručiti robu preko interneta nego otići u prodavnicu. Ukoliko Vas sajt nema lako dostupan prikaz proizvoda za mobilne uređaje, onda propuštate mnogobrojne poslovne prilike!

Google traži od Vas da imate responsive sajt

SEO - optimizacija web sajta za internet pretraživače ne može biti potpuna ukoliko web sajt nije responsive. Google je odavno uključio u algoritam za pretragu faktor prilagođenosti sajta za prenosive uređaje. Ukoliko Vaš sajt nije responsive, dopuštate da se konkurencija bolje plasira u rezultatima pretrage od Vas. A svi znamo da prvo mesto u pretrazi za željenu ključnu reč znači i uspešniji biznis.

Responsive web sajt dobro izgleda na svim uređajima

Ukoliko želite da dizajn Vašeg web sajta izgleda podjednako dobro na svim uređajima, onda je responsive web sajt nešto o čemu morate da razmišljate. Responsive koncept web dizajna podrazumeva da sajt dobro izgleda ne samo na savremenim uređajima, već i na onim koje će budućnost doneti - kao što su na primer Google naočari.

Bolje korisničko iskustvo jednako je bolji imidž firme

Ovo pravilo oduvek je važilo na interentu - profesionalno urađen web sajt čini da Vaša firma odaje utisak profesionalnosti, bez obzira kojom delatnošću se bavite. Danas profesionalno napravljen web sajt obavezno uključuje i prilagođavanje za sve vrste uređaja, odn. responsive web dizajn.

Lakše ažuriranje i administracija web sajta

Nikako najmanje važno jeste da možete da zaboravite na ažuriranje 2 posebne verzije sajta - jedne za desktop i jedne za pametne telefone, kao što je to nekada bio slučaj. Responsive web dizajn objedinjuje sve verzije sajta u jednoj, a da pritom ne morate da prikazujete "siromašniju" verziju sajta na mobilnim uređajima i na taj način svojim posetiocima uskraćujete dragocene informacije koje ih mogu interesovati.

Kako da utvrdim da li je moj web sajt responsive?

Google ima besplatan alat za to - pokušajte: Mobile friendly Test

Kako do responsive web sajta?

Bilo da želite da postojeći web sajt samo prilagodite za sve uređaje, ili Vam je potreban novi web sajt koji će biti responzivan, slobodno nas kontaktirajte. Pozovite 011/ 24 28 087 ili popunite upitnik klikom na donji link:

Zatražite inicijalnu procenu izrade sajta!