Održavanje web sajta

Da li je Vašem sajtu potrebno održavanje?

Svim web sajtovima potreban je neki vid održavanja!

Bez obzira što je sasvim prirodno da ćete nakon izrade sajta želeti da imate što manje troškova, a dobijete što više od svog sajta, koliko god da je dobar Vaš sajt, njegov kvalitet vremenom opada. Da bi funkcionisao besprekorno, sajt mora uvek da bude svež i dinamičan, što znači da uvek mora da se menja.

Iako je sajt prilikom prvobitne izrade kreiran da bude funkcionalan i dobro pozicioniran kod Google pretraživača, ukoliko se sadržaj ne ažurira bar povremeno, počeće da pada na sve nižu poziciju u rezultatima pretrage, sve manje ljudi će ga posećivati, i na kraju će postati nevidljiv na internetu.

Nakon nekog vremena, možete doći u situaciju da shvatite da je sav novac koji ste uložili u izradu sajta uzalud izgubljen, jer više niko ne može da Vas pronađe na internetu. Tada sajt gubi svoju osnovnu svrhu - a to je da pomogne Vašem poslu da bude zapažen u mnoštvu drugih.

Da biste izbegli ovakav scenario, savetujemo da svom sajtu obezbedite profesionalno i konstantno održavanje.

Šta se podrazumeva pod održavanjem web sajta?

Profesionalno održavanje sajta nije samo unos novih podataka, tekstova, slika i video sadržaja, već i ažuriranje i backup baze podataka, rad na sigurnosti sajta i ažuriranje pluginova.

U zavisnosti od specifičnosti Vašeg sajta, posavetovaćemo Vas i definisati zadatke koji će biti obavljani u okviru održavanja, a zavise i od Vaših ciljeva i međusobnog dogovora.

Podrška i konsultacije

Za sve klijente koji su korisnici naših usluga, saveti i telefonska podrška su besplatni. Ukoliko razmatrate da postanete naš klijent, preliminarna procena i saveti u vezi razvoja Vašeg sajta se ne naplaćuju.

Klijent koji ugovori mesečno održavanje web sajta sa nama, ne mora da brine o hakerskim upadima ili gubitku podataka sa sajta. Takođe pratimo statistike posećenosti na nedeljnom nivou i po želji dostavljamao mesečni izveštaj sa podacima.